The story of XLY ....

Mijn naam is Lydia en ben geboren in Limburg, Heerlen. Mijn ouders komen uit Indonesië en ik heb nog een oudere broer. XLY betekent n kusje van LY (dia)! Ik maak verfijnde sieraden waarbij de draad eerst gevlochten wordt waardoor de kraaltjes precies passen. Verder gebruik ik glassbeads en 18-24 k gold filled of zilveren kraaltjes. De sieraden zijn verstelbaar, water-resistent en stevig.... je hoeft ze niet meer af te doen. Maar het blijft handwerk, dus XLY geeft je 1 jaar garantie.

  De  XLY ‘snoephartjes’ is waar het mee begon ( samen gemaakt van polymeer klei met zoontje Buck) en deze kettinkjes mochten een jaartje liggen in de winkel van het Centraal Museum Utrecht liggen: ze hebben er 2,5 jaar gelegen :-). Ik wil doen wat bij me past en volg mijn passie. 
Zo’n 15 jaar geleden werd LY geboren: een illustratie van een meisje. LY is universeel, maar blijft LY! Haar kleding wordt gevouwen met gekleurd papier! Vanuit XLY illustrations ontstond XLY embroidery. Wanneer ik iets moet inpakken, zoek ik naar mooi papier, washi-tape etc. Ik hou van mooie spulletjes! En daarom is XLY.....jewelry, illustrations & more ontstaan. Maar wat ik ook doe of maak: ‘Het maakt me blij.’ ...... ‘A Kiss from LY makes you happy!’

XLY

atelier/studio: hardebollenstraat 2-2, 3512 TP UTRECHT