XLY

Mijn naam is Lydia, kom uit Limburg en woon al heel wat jaren met veel plezier in Utrecht samen met Mark en 2 zonen Loek en Buck.

XLY betekent n kusje van LY (dia)! Bijna 20 jaar geleden werd ik  'chronisch ziek' ( reuma en andere ‘immuun’ klachten), waardoor mijn baan binnen de jeugdhulpverlening niet meer mogelijk was. Een betaalde baan sowieso: Het is niet alleen op een plek werken. Je moet er naar toe, cliënten en instellingen bezoeken, overleg etc. Dat kan dus niet, kost zoveel energie en pijn en dat zie je meteen bij mij. En de ene dag gaat het beter dan de andere dag. Maar wat dan wel? Het heeft wel  wat jaren gekost om iets te vinden wat ik wel kan doen! Want dat is belangrijk: iets vinden wat je wel kunt, waar je voldoening uithaalt, wat je energie oplevert ( ipv energie kost) waarin je je kan ontwikkelen.Dat is voor iedereen anders, maar voor mij is dat XLY. Tuurlijk, ik zou best wat uurtjes in een winkeltje willen werken, een koffiezaakje. Maar dan wel met vaste uren, rustmomenten en iemand die ervoor openstaat, maar je ook serieus neemt. Want wat ik doe, doe ik goed! Maar dat zal niet makkelijk gaan.....want wat als het niet goed gaat? Wanneer je niet meer (betaald) kunt werken, dan heb je in eerste instantie het gevoel dat je niet meer meetelt. Dat je niet ergens bij hoort. We roepen, dat we dat ook niet willen, maar juist het gevoel hebben met mensen samen iets te creëren, te ontwerpen, ontwikkelen.... dat geeft je voldoening!

Als dat om welke reden niet kan, ga op zoek naar wat je energie geeft, naar wat je wel nog kunt in plaats van wat niet lukt. Tuurlijk, frustraties blijven. Ik zou eigenlijk in veel winkeltjes willen liggen met mijn eigen lijn door heel Nederland. Ik zou een eigen studio/atelier/winkeltje willen! Ik wil graag workshops willen volgen, workshops willen geven, samen willen werken met andere creatievelingen. En die doelen moet je nooit opgeven! Maar je moet realistisch zijn en blijven. Wat is mogelijk voor jou, ook als je niet ziek bent? Je moet je grenzen zoeken, je rust, je balans! Vorig jaar was een time-out voor XLY: mijn energie was op ( blijk weer een ‘raar allergisch syndroom erbij te hebben)! 3 stappen terug, 1 erbij! Maar weet je: zelfs mijn ziek zijn heeft me ‘goede’ dingen gebracht? Ik MOET naar mijn lijf luisteren. Structuur en grenzen .... het zijn dingen waar iedereen tegenaan loopt. Balans vinden in je leven! En juist doordat ik des te meer hier bewust mee bezig ben, is er rust.... Ook als het even niet meezit!

X LY

 

atelier/studio: Vogelenbuurt, UTRECHT