XLY ....

Mijn naam is Lydia, kom uit Limburg en woon al heel wat jaren met veel plezier in Utrecht. XLY betekent n kusje van LY (dia)! 

Zo'n 5 jaar geleden is XLY ontstaan.  Ik ben al heel wat jaren 'chronisch ziek' ( reumatische aandoeningen etc. ), maar XLY geeft me energie. Ik ontmoet fijne mensen, ontdek verschillende creatieve kanten van me en groei steeds meer in mijn werk. Ik durf nu wel aan mezelf toe te geven: verdorie, je lijf doet het niet zoals zou moeten, maar wat ik doe wil ik ook goed doen! Ik weet mijn grenzen beter, maar iets doen wat bij je past, geeft ook weer energie. Je ziet het niet echt aan me. Och... en soms zijn er mensen die misschien zich iets afvragen ......Ik heb het losgelaten. Het is goed zo. En wanneer je loslaat, betekent dit niet meteen dat je het accepteert, maar je neemt jezelf wel zoals je bent. 

Zo’n 15 jaar geleden werd LY geboren: een illustratie van hoe ik LY voor me zie. LY is universeel, maar blijft LY! Ik teken haar vaak met zwarte inkt of met een zwarte fijnschrijver. Haar kleding wordt gevouwen met geïllustreerd papier! En vanuit XLY illustrations maakte ik XLY embroidery. Ik kan niet kiezen. Misschien maakt het de website omslachtig, maar och! Sieraden maken, illustreren, borduren, weven, paper-cut...ik geniet van het werken en creëren met mijn handen. 

 Zo is XLY.....jewelry, illustrations & more ontstaan. Maar wat ik ook doe of maak: ‘Het maakt me blij.’ ......hopelijk jou ook!


 ‘A Kiss from LY makes you happy!’

XLY

atelier/studio: Vogelenbuurt, UTRECHT