Long time no see

Jeetje, wat is dat alweer lang geleden, dat ik iets geplaatst heb! En wat gebeurt er weer een hoop in al die jaren. 

Ik had veel plannen na de Hardebollenstraat! Ik ben zeker nooit gestopt, maar een pop-up store met andere Utrechtse creatievelingen was voor mij niet zo makkelijk. Door mijn chronisch ziek zijn, liep ik ( en loop ik) toch tegen dingen aan die je enigszins belemmeren om de volgende stap te nemen die je eigenlijk dan zou willen nemen om weer verder te kunnen.
Zo kan ik niet elke dag een ‘winkel’ openen  of elke dag werken. Zo kan ik niet overal een atelier/studio huren waarbij de afstand met de fiets langer is dan een kwartier fietsen. 
In het begin had ik hier zoveel frustraties over, dat het me eigenlijk nog meer belemmerde. Want dan kijk je naar wat niet kan in plaats wat wel nog kan! En dat is echt nog wel veel hoor ( zij het soms met aanpassingen zoals werktijden, afstanden, stapjes terug doen etc. ) 
Begrijp me niet verkeerd: Ik vind het echt jammer, dat alles niet zo gaat als ik zou willen ( haha, bij wie gaat dat wel zo). Ik zeg het anders: Je ziet niks aan me en wanneer ik ergens aan werk of afspreek met iemand, dan is mijn energie de dagen erna eigenlijk heel laag of heb ik gewoon te veel pijn om in volle kracht weer verder te kunnen. Dat betekent soms 2 stappen vooruit en 2 stappen weer terug. Dat is soms zo frustrerend, maar wanneer ik gewoon kijk naar wat me dan wel lukt, lijkt het eigenlijk wel goed te komen met bijv. die opdracht en zorg ik in de planning, dat ik meer ruimte heb om iets af te maken. 
Ik ben een jaar zeker uitgeschreven geweest bij de KVK, maar sinds dit jaar ( en verschillende workshops/cursussen online creatief en ‘zakelijk’ gaat het misschien wat langzamer, maar ik kom wel vooruit :-). Ik werk weer samen met verschillende mensen
 ( meegedaan ontwerp prijsvraag ‘De DOMmelstoel’ : ontwerp iets met het oude materiaal van De DOM), Dagmar van Ark: ‘Help, mijn man ik klusser’, Powders & Hazel ( persoonlijk ontwerp voor webwinkel, Pop Up store De Gaard en enkelen lopende persoonlijk werken in opdracht). 
Ik heb gewoon mijn vertrouwen en positieve energie gekregen om verder te kunnen in wat ik doe en kan. Ik hou van ambacht, zoek naar nieuwe materialen, probeer steeds meer eco/recycle materialen uit, werk weer samen met andere creatievelingen. 


Ik verkoop weer wat van XLY mijn armbandjes en kettinkjes aan klanten en in Utrecht. Ik heb meerdere kleine en grote opdrachten ( lopende). 
Ik blijf me ontwikkelen, volg nu een master van Daisy Ranoe ‘ Maak je eigen beeld’ ( zie haar website) en doe dit op mijn eigen tempo. 
Nu nog een eigen (of gedeelde) ruimte/ werkplek hopelijk vlakbij en dan kan ik weer verder  met een volgende stap.
Ik heb er zin in! XLY. 


Ik ben er nog steeds en ga nog lang niet weg ;-). Zie je snel hopelijk!
XLY